Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Vitamine

    Vitamina B3 poate preveni erorile de sarcină şi defectele la naştere

    Administrarea de vitamine B3 ar putea preveni erorile de sarcină şi defectele la naştere, afirmă un studiu efectuat la Institutul Victor Chang din Sydney, Australia.



    Vitamina B3 poate preveni erorile de sarcină şi defectele la naştere.


    Cercetătorii au analizat ADN-ul a patru familii în care mamele au suferit mai multe avorturi sau copii lor s-au născut cu mai multe defecte de naştere, la inimă, rinichi, vertebre sau despicatura boltei palatine.

    Ei au găsit mutaţii în două gene care au determinat ca copilul să fie deficitar într-o moleculă vitală cunoscută sub numele de nicotinamid adinina dinucleotidă (NAD), o coenzimă care permite celulelor să genereze energie şi organelor să se dezvolte în mod normal.

    Cercetătorii au replicat aceste mutaţii la animale de laborator şi au constatat că acestea s-ar putea corecta dacă mama însărcinată ia niacină (vitamina B3).

    S-ar putea îmbunătăţi astfel nivelul de NAD şi s-ar preveni în totalitate avorturile spontane şi defectele la naştere, depăşind problema genetică, cu o simplă vitamină.

    Totuşi, specialişti în medicină fetală consideră că, deşi interesantă, această descoperire nu poate fi transpusă în recomandări pentru femeile însărcinate, care, cel mult, pot fi deficitare în vitamina B3.

    Dozele utilizate în această cercetare au fost de 10 ori mai mari decât doza zilnică recomandată pentru suplimentarea la femei şi efectele secundare ale acestei doze mari nu sunt cunoscute.

    Medicii recomandă femeilor gravide să ia multivitamine specifice sarcinii, care includ 18 mg de niacină.

    Dar nu toţi oamenii sunt la fel in modul în care absorb nutrienţii, iar indicele de masă corporală şi diabetul zaharat pot influenţa modul în care o femeie produce NAD.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Prin investigarea efectului pe care vitamina D-3 îl are asupra celulelor care alcătuiesc mucoasa vaselor de sânge, oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Columbia, Statele Unite, au identificat pentru prima dată rolul pe care îl joacă "vitamina Soarelui" în conservarea sănătăţii cardiovasculare.
    Un studiu realizat de cercetători de la Pontchaillou University Hospital din Rennes, Franţa, a descoperit cum consumul de alimente ce conţin vitamina C poate reduce riscul de accident vascular cerebral.
    Un studiu realizat la Columbia University's Mailman School of Public Health, din Statele Unite, arată că utilizarea vitaminelor B poate ajuta la reducerea efectelor dăunătoare ale poluării aerului.
    Deficitul de vitamina D prezentat de femeie în timpul sarcinii ar putea creşte riscul copiilor de a dezvolta scleroză multiplă mai târziu în viaţă.
    Necesarul zilnic de vitamine, indicaţii şi contraindicaţii conform literaturii de specialitate.
    Studiile facute de cercetatori de la universitatea din York, Marea Britanie, afirma ca vitamina A ar putea opri raspandirea cancerului la tesuturile inconjuratoare. O dieta cu alimente bogate in vitamina A ar face boala mult mai tratabila.