Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Vitamine

    Vitamina B ajută la reducerea efectelor dăunătoare ale poluării aerului

    Un studiu realizat la Columbia University's Mailman School of Public Health, din Statele Unite, arată că utilizarea vitaminelor B poate ajuta la reducerea efectelor dăunătoare ale poluării aerului.



    Vitamine B.


    Vitaminele B, cum ar fi acidul folic, vitamina B6 şi vitamina B12, pot juca un rol important în reducerea impactului poluării aerului asupra unui tip specific de modificare epigenetică, metilarea ADN-ului, care duce la boli cardiovasculare şi chiar la cancer.

    Principiile mecanice moleculare ale efectelor poluării aerului asupra sănătăţii nu sunt pe deplin descifrate, iar lipsa opţiunilor de prevenire la nivel individual reprezintă un mare neajuns.

    Studiul a demonstrat efectele epigenetice ale poluării aerului şi a sugerat că vitaminele B ar putea fi folosite pentru a preveni şi pentru a atenua impactul poluarii aerului asupra sănătăţii.

    Rezultatele au arătat că suplimentele cu vitamine B luate timp de patru săptămâni pot reduce efectele date de expunerea la PM2.5, particule cu un diametru aerodinamic de 2,5 um sau mai puţin, cu procente cuprinse între 28 şi 76%.

    Studiul este încă în stadiul incipient şi pe baza lui nu se poate recomanda suplimentarea administrării de vitamine B (pentru dozele recomandate în acest moment vezi articolul Vitamine).




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat de cercetători de la Pontchaillou University Hospital din Rennes, Franţa, a descoperit cum consumul de alimente ce conţin vitamina C poate reduce riscul de accident vascular cerebral.
    Prin investigarea efectului pe care vitamina D-3 îl are asupra celulelor care alcătuiesc mucoasa vaselor de sânge, oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Columbia, Statele Unite, au identificat pentru prima dată rolul pe care îl joacă "vitamina Soarelui" în conservarea sănătăţii cardiovasculare.
    Administrarea de vitamină B3 ar putea preveni erorile de sarcină şi defectele la naştere, arată un studiu efectuat la Institutul Victor Chang din Sydney, Australia.
    Deficitul de vitamina D prezentat de femeie în timpul sarcinii ar putea creşte riscul copiilor de a dezvolta scleroză multiplă mai târziu în viaţă.
    Necesarul zilnic de vitamine, indicaţii şi contraindicaţii conform literaturii de specialitate.
    Studiile facute de cercetatori de la universitatea din York, Marea Britanie, afirma ca vitamina A ar putea opri raspandirea cancerului la tesuturile inconjuratoare. O dieta cu alimente bogate in vitamina A ar face boala mult mai tratabila.