Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Vitamine

    Vitamina D ar putea proteja de răceală şi gripă

    Administrarea de suplimente de vitamina D ar putea opri epidemiile de răceală şi gripă, afirmă un studiu realizat la Universitatea Queen Mary din Londra, Marea Britanie.



    Suplimentele au fost un subiect fierbinte în cercurile medicale.


    Oamenii de ştiinţă au analizat datele rezultate din 25 de studii clinice efectuate în 14 ţări şi au ajuns la concluzia că aşa-numita "vitamină a Soarelui" ar putea proteja nu numai sănătatea oaselor şi muşchilor dar şi împotriva infecţiilor respiratorii acute.

    Efectele protectoare ale vitaminii D sunt mai puternice la persoanele care au cele mai scăzute niveluri din această vitamină, şi mai ales atunci când se administrează suplimente zilnice sau săptămânale, mai degrabă decât în ​​doze distanţate una faţă de cealaltă.

    Rezultatele studiului se potrivesc şi cu faptul că răceala şi gripa sunt mai frecvente în timpul iernii şi al primăverii, atunci când nivelurile de vitamina D sunt la cel mai scăzut nivel, deoarece oamenii nu obţin în timpul iernii de la Soare cantitatea recomandată de 10 micrograme de vitamina D pe zi.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Studiile facute de cercetatori de la universitatea din York, Marea Britanie, afirma ca vitamina A ar putea opri raspandirea cancerului la tesuturile inconjuratoare. O dieta cu alimente bogate in vitamina A ar face boala mult mai tratabila.
    Necesarul zilnic de vitamine, indicaţii şi contraindicaţii conform literaturii de specialitate.
    Deficitul de vitamina D prezentat de femeie în timpul sarcinii ar putea creşte riscul copiilor de a dezvolta scleroză multiplă mai târziu în viaţă.
    Un studiu realizat la Columbia University's Mailman School of Public Health, din Statele Unite, arată că utilizarea vitaminelor B poate ajuta la reducerea efectelor dăunătoare ale poluării aerului.
    Un studiu realizat de cercetători de la Pontchaillou University Hospital din Rennes, Franţa, a descoperit cum consumul de alimente ce conţin vitamina C poate reduce riscul de accident vascular cerebral.
    Prin investigarea efectului pe care vitamina D-3 îl are asupra celulelor care alcătuiesc mucoasa vaselor de sânge, oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Columbia, Statele Unite, au identificat pentru prima dată rolul pe care îl joacă "vitamina Soarelui" în conservarea sănătăţii cardiovasculare.