Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Pesimismul, factor agravant pentru maladiile cardiace

    Cercetările privind factorii de risc şi tratamentul bolii coronariene s-au concentrat până acum asupra factorilor fiziologici, dar un nou studiu realizat în Finlanda a adus dovezi care leagă trasaturile de personalitate şi de sănătate mintală de boala coronariană.



    Optimistul şi pesimistul, pictură de Vladimir Makovsky, 1893


    După 11 ani de studiu, cercetătorii şi-au dat seama că oamenii care au murit din cauza bolii coronariene au fost mult mai pesimişti decât cei în viaţă, aspect valabil atât în ​​rândul bărbaţilor cât şi al femeilor.

    Riscul de deces cauzat de boala coronariană a fost de aproximativ 2,2 ori mai mare.

    Pesimismul pare a fi un factor de risc substanţial pentru decesul datorat bolii coronariene.

    Fiind uşor de măsurat, ar putea fi un instrument foarte util, alături de alţi factori de risc cunoscuţi, pentru a determina riscul de mortalitate indus de boala coronariană.

    Optimismul nu pare să aibă nici o legătură cu riscul de mortalitate indus de boala coronariană.

    Acest studiu arată că trăsăturile de personalitate pot agrava sănătatea fizică.

    14 MAI 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Fructoza, tipul de zahăr găsit în fructe, miere şi unele legume, se dovedeşte a fi o opţiune mai sănătoasă în comparaţie cu zahărul de masă de zi cu zi, cum ar fi zaharoza şi glucoza, potrivit cercetătorilor australieni.
    Cercetătorii de la Universitatea California, San Diego, au dezvoltat un nou medicament care poate fi pus direct în ochi printr-un picurător pentru a micşora şi a dizolva cataracta, principala cauză de orbire la om.
    Plantele de tutun au fost "păcălite" să producă vaccin pentru poliomielită, într-un proces cu potenţialul de a transforma fabricarea vaccinurilor.
    Cercetătorii de la University of California San Diego School of Medicine au descoperit că doar douăzeci de minute de exerciţii fizice moderate au redus semnificativ markerii de inflamaţie din organism.
    Un nou studiu realizat la Harvard Pilgrim Health Care Institute din Statele Unite a constatat că expunerea la lumina oraşului creşte riscul de cancer mamar.
    Administrarea de suplimente de ulei de peşte în timpul sarcinii nu va duce la copii mai inteligenţi, spun rezultatele unui studiu efectuat de cercetătorii australieni.